Måske har du mange ideer, men du har svært ved at få dem ned på papir? Eller måske er du typen, som tager din notesbog er med overalt? Du samler på ideer enten digitalt eller i papirform, men alligevel kommer du ikke rigtigt videre med at skrive din bog.
Så hvordan afgør du, om tiden er inde til at begynde at skrive din bog, sådan rigtig for alvor? Det handler denne blogpost om.
Hvis den ovenstående beskrivelse passer på dig, så er du måske stadig i det stadie, hvor du ikke helt ved, om du er klar til virkelig at gøre arbejdet og skrive den bog.
Når vi nu skal være ærlige, så er det federe at have skrevet en bog og stå med den i hånden i forhold til først at skulle til at gøre arbejdet, ikke?
Men skriveprocessen kan være sjov og udfordrende, og mange bruger skrivning som afslapning og afstresning.
Kategori nummer 1: Du har en idé
Måske har du i længere tid gået med en vag idé til en historie i baghovedet. Men derfra og så til faktisk at begynde at skrive på den føles som et stort skridt for dig.
Hvis du har det sådan, er du som rigtig mange af de forfatterspirer jeg underviser hver dag. De har brug for vejledning om, hvordan man få ideen til at bære til en hel bog.
Mange finder tryghed i at lave en PlotPlan for deres bog.
Og falder du inden for den første kategori, er du klar til at begynde dit skriveprojekt. I SkriveRejsen får du masser af vejledning til, hvordan du tager de første skridt til at organisere dine ideer, så de kan bruges i en historie.
Kategori nummer 2: Du får hele tiden nye ideer, som går i forskellige retninger
Tilhører du kategori nummer to, er du måske ude i at du ikke kommer i gang med at skrive, fordi din hjerne hele tiden forstyrrer dig med nye ideer, som går i forskellige retninger.
Alligevel vil jeg mene, at du i den grad er klar til at tage dit bogprojekt alvorligt. Du har hvad man kunne kalde 'popcorn-hjerne,' og det kan man udnytte som forfatter, når man har en klar strategi og en plan for, hvordan man kommer i mål med skriveprocessen.
I denne skriveworkshop giver jeg dig netop nogle ideer til, hvordan du kan ordne skriveprocessen, så den bliver mere overskuelig og nem at gå til.
Kategori 3: Du brænder for at skrive en bog,
men har ingen ide
Måske er du én af dem, som holder af bøger. Som elsker at læse, og som nyder at bladre i en ny (eller gammel!) bog og føle siderne mellem fingrene.
Du synes, forfatterverdenen lyder magisk og dragende, og du ville ønske, at du selv kunne opfinde et univers eller en hovedperson, som andre ville læse om, men du føler ikke, du har en ide?
Hvis det er dig, så er der også godt nyt!
Det er på tide, at du får undervisning i at få ideer. I SkriveRejsen har vi en hel fase, som går forud for skrivefasen, som er dedikeret til ideerne.
Hvordan får man en god ide? Hvordan udvikler man på den, så den bliver til en historie?
Alt dette arbejder vi med i Brainstorm Boosteren og andre minikurser, som er designet til at hjælpe dig med at udklække den gode ide til det manuskript, som skal give dig timers fornøjelse i fritiden.
Har du spørgsmål til hvordan du kommer i gang med at skrive?
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar under blogposten her. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt.
Gratis online skriveworkshop
I en begrænset periode tilbyder jeg en skriveworkshop, hvor jeg giver et overblik over de 5 faser fra ide til færdig bog. Rigtig mange forfatterspirer finder det inspirerende og mindre overvældende at gå i gang med et skriveprojekt, når de har deltaget i workshoppen.
Hvis du læser denne blogpost efter workshoppen er afholdt, kan du skrive dig på venteliste til SkriveRejsen. Så får du besked, næste gang jeg tilbyder denne eller lignende skriveworkshops.
Venlig hilsen
Lene Dybdahl
Vil du selv i gang med at skrive en bog?
FĂĄ mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!
Udfyld med navn og e-mail og fĂĄ tilsendt guiden.
Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes nĂĄr som helst.